وبلاگ - آخرین اخبار
عجیب ترین و سریع ترین آسانسورهای جهان

17 تا از عجیب ترین و سریع ترین آسانسورهای جهان در سال 2021

آسانسورهای جذاب و جالب زیادی در سراسر دنیا ساخته شده‌اند. در این مقاله با 20 تا از عجیب ترین و سریع ترین آسانسورهای جهان آشنا می‌شویم.

آسانسورها جزو نیازهای اساسی بیشتر ساختمان‌ها هستند اما گاهی صاحبان ساختمان‌ از آسانسور خود انتظاری بیش از جابجایی مسافران دارند. در نتیجه شرایط به گونه‌ای پیش رفته که برخی ساختمان‌ها به داشتن عجیب ترین آسانسور جهان و برخی دیگر به داشتن سریع ترین آسانسور جهان معروف هستند.

آسانسورها یک کار ساده دارند؛ این که مسافران را در کمال امنیت از یک طبقه به طبقه دیگر ببرند. اما این لزوما بدان معنا نیست که آنها باید کسل‌کننده و تکراری باشند. آسانسورهای عجیب و خارق‌العاده با نماهای ظاهری شگفت‌انگیز می‌توانند از لحاظ زیبایی‌شناسی توجه بسیاری از گردشگران را به خود جلب کنند و موجب بی‌نظیر شدن مکانی شوند که در آن ساخته شده‌اند. همچنین برخی کشورهای توسعه یافته برای به رخ کشیدن توان صنعتی و معماری خود و نشان دادن این که چقدر وقت برای آن‌ها مهم است، اقدام به طراحی و ساخت آسانسورهایی با سرعت‌های فوق‌العاده بالا کرده‌اند. اگر برای شما هم جالب است تا با شماری از این سازه‌های جالب آشنا شوید، بیایید نگاهی دقیق به عجیب ترین و سریع ترین آسانسور جهان بیندازیم.

[lwptoc]

10 مورد از عجیب ترین آسانسورهای جهان در سال 2021

ابتدا می‌‌خواهیم به سراغ عجیب ترین آسانسورهای جهان برویم و شما را با معماری شگفت‌انگیز آنها آشنا کنیم. پس اگر می‌‌خواهیم عجیب ترین آسانسور جهان را بشناسید، با ماه همراه باشید.

عجیب ترین آسانسورهای جهان / آکوادوم، آلمان

1. آکوادوم، آلمان

اگر وارد هتل رادیسون بلو در شهر برلین شوید، منظره باشکوه یک آکواریوم استوانه‌ای که به نظر می‌رسد بالای لابی شناور است، نگاه شما را به خود جلب می‌کند. نام این آکواریوم، آکوادوم است و ارتفاع آن به 25 متر می‌رسد. این محفظه بزرگ با 1 میلیون لیتر آب پر شده و حاوی بیش از 1500 ماهی از بیش از 50 گونه است. آکوادوم که به عنوان بزرگترین آکواریوم کاملا جدا از اقیانوس در جهان شناخته می‌شود، در مرکز خود دارای یک آسانسور با دیواره‌های شفاف است که مسافران در حین بالا یا پایین رفتن در آن منظره باورنکردنی زیر آب را مشاهده می‌کنند.

 

بد نیست بدانید: مشخصات انواع موتور آسانسور به همراه جدول قیمت موتور آسانسور

آسانسور هامتشواند، سوییس

2. آسانسور هامتشواند، سوییس

در نگاه اول، آسانسور هامتشواند ممکن است مانند ویرانه‌ای باقی مانده از یک قلعه قدیمی یا یک پروژه ساختمانی نیمه کاره به نظر برسد. چارچوب و اسکلت نازک که در بالای آن برجکی به شکل قلعه‌های باستانی اروپا قرار دارد، منظره ای کاملاً غیرمعمول را به وجود آورده است. سواری بر این آسانسور حتی از ظاهر بیرونی آن نیز نفس گیرتر است. این آسانسور که برای اولین بار در سال 1905 افتتاح شد شما را به نقطه‌ای معروف در هامتشواند می‌رساند که مشرف به فلات برگنشتوک است و امکان دیدن دریاچه زیبای لوسرن را نیز فراهم می‌کند. این آسانسور در میان آسانسورهای اروپایی که در محیط‌های خارجی قرار می‌گیرند، در نوع خود شاید دیدنی ترین وعجیب ترین آسانسور جهان باشد.

 

بد نیست بدانید: آموزش نجات از آسانسور؛ 10 کاری که موقع گیر افتادن در آسانسور باید انجام داد

آسانسور بایلونگ، چین

3. آسانسور بایلونگ، چین

حتی نام آسانسور بایلونگ به تنهایی جالب توجه است چرا که ترجمه آن «آسانسور هزار اژدها» می‌شود. اما چیزهای فراتر از این وجود دارند. اول آن که آسانسور کاملاً از شیشه ساخته شده است، به این معنی که هنگام حرکت با این آسانسور که شما را تا ارتفاع 300 متری بالا می‌برد، می‌توانید از زیبایی منظره پارک جنگلی ژانگ ژیایه لذت ببرید. جای تعجب نیست که بایلونگ بلندترین آسانسور قرار گرفته در محیط خارجی در جهان بوده و همچنین از لحاظ وزن، سنگین‌ترین آن‌هاست. اگر سفر به ارتفاع 300 متری در یک جعبه شیشه‌ای برایتان سخت است، برای رسیدن به مقصد بدون استفاده از آسانسور می‌توانید یک پیاده روی دو ساعت و نیمه به سمت بالا را انتخاب کنید!

آسانسور برج خلیفه، دبی

4. آسانسور برج خلیفه، دبی

چگونه می‌توان به بالای بلندترین برج جهان رسید؟ خیلی ساده، با سوار شدن در سریع ترین آسانسور جهان که دو طبقه دارد. این آسانسورها که ظرفیت کلی آنها بین 12 تا 14 نفر است، با سرعت 35 کیلومتر در ساعت حرکت می‌کنند و می‌توانند کل طول برج را در کمتر از 90 ثانیه طی کنند. رفتن به سکوی بازدید در بالای برج هم تنها حدود یک دقیقه طول می‌کشد. در کنار سرعت بالا، این آسانسور همچنین رکورد طولانی‌ترین مسافت طی شده توسط آسانسور (600 متر) و همچنین بلندترین آسانسورهای داخلی در جهان را دارد و از این جنبه شاید عجیب ترین آسانسور جهان باشد.

 

بد نیست بدانید: با انواع تست های آسانسور آشنا شوید

موزه مرسدس بنز، آلمان

5. موزه مرسدس بنز، آلمان

موزه مرسدس بنز در اشتوتگارت یک اثر معماری خیره کننده است. طراحی یادآور کاوشگرهای فضایی به همراه سطوح شیب‌دار ناهموار و رگه‌هایی از شکل ظاهری موتور وانکل (که معمولاً در وسایل نقلیه مرسدس استفاده می‌شود) ظاهری بی‌نظیر را به این آسانسور بخشیده است. فضای داخلی کاملاً مینیمالیستی است و دارای سطوح بتونی ساده‌ای است که به بیننده اجازه می‌دهد تا خود را در مرکز فضا احساس کنند. یک عنصر وجود دارد که در طراحی داخلی برجسته است؛ آسانسورهای کپسولی شکل که بیشتر شبیه محفظه‌های موجود در فضاپیماها هستند تا آسانسور. این طراحی فوق العاده منحصر به فرد، بخشی از تم کلی طراحی شرکت مرسدس بنز است که قصد دارد این مسئله را القا کند که این آسانسور در داخل موزه مانند «پیستون» در موتور خودرو عمل می‌کند.

چرخ فالکرک، اسکاتلند

6. چرخ فالکرک، اسکاتلند

این آسانسور خاص از نظر ارتفاع  چندان چشمگیر نیست اما آنچه این مورد را در لیست ما قرار می‌دهد نحوه عملکرد آن است. در اصل این آسانسور به شکل چرخ‌های قدیمی که برای رساندن آب رودخانه به منازل استفاده می‌شدند ساخته شده است و در واقع تنها آسانسور جهان است که برای جابجایی بین رودخانه‌ها از آن استفاده می‌شود. چرخ فالکرک برای اتصال کانال یونیون به کانال فورث اند کلاید ساخته شده است و جابجایی مسافران بین این دو کانال را سهولت می‌بخشد و از نظر کارکرد شاید بتوان از آن به عنوان عجبیب ترین آسانسور جهان یاد کرد.

اسکای ویو، سوئد

7. اسکای ویو، سوئد

اسکای ویو یک کابین شیشه‌ای است که در دو طرف اریکسون گلوب، بزرگترین ساختمان کروی شکل جهان، بالا و پایین می‌رود. اریکسون گلوب یک نوع استادیوم است که برای برگزاری  کنسرت‌ها و مسابقات هاکی روی یخ استفاده می‌شود. از بالای این ساختمان کروی شکل می‌توانید یک تصویر کامل از شهر استکهلم را ببینید که باعث می‌شود مسیر تقریباً 10 دقیقه‌ای حرکت این آسانسورخسته کننده نباشد.

 

بد نیست بدانید: فروش و قیمت شاسی موتور آسانسور در اصفهان

آسانسور برج ایفل، فرانسه

8. آسانسور برج ایفل، فرانسه

این بنای مشهور کشور فرانسه در مجموع شش آسانسور دارد که دو مورد از آن‌ها از زمان افتتاح برج در سال 1889 فعال بوده‌اند! آن‌چه باعث می‌شود این آسانسور جزو عجیب ترین آسانسورهای جهان باشد این است که سفر آسانسور به دو مرحله تقسیم می‌شود. مرحله دوم همان حرکت عمودی معمول شما است (که به شما چشم‌انداز خیره‌کننده‌ای از شهر پاریس را ارائه می‌دهد) در حالی که مرحله اول شما را در درون یکی از پایه‌های برج جابجا می‌کند. این حرکت افقی، آسانسور برج ایفل را به عجیب ترین آسانسور جهان تبدیل کرده است.

آسانسور لوور، فرانسه

9. آسانسور لوور، فرانسه

چه کسی فکرش را می‌کرد پاریس که به  شهر عشق معروف است، شهر آسانسورهای غیرمعمول نیز باشد؟ لوور که یکی از مشهورترین قطب های هنری و فرهنگی جهان است دارای آسانسوری است که به خودی خود چیزی کمتر از یک شاهکار ندارد. در سرسرای اصلی لوور، یک راه پله مارپیچ زیبا شما را در طبقات مختلف موزه جابجا می‌کند. اما در مرکز این راه پله یک ستون فلزی وجود دارد که میزبان آسانسور منحصر به فرد لوور است. این آسانسور می‌تواند مسافران را به طبقه آخر منتقل کند و سپس دوباره آن‌ها را به سطح زمین برساند و خودش در زیر کف ساختمان ناپدید شود. چیزی که باعث می‌شود لوور دارای عجیب ترین آسانسور جهان باشد این است که اگر از آن استفاده نکنید ممکن است حتی متوجه وجود آن هم نشوید. بالابر هیدرولیکی همچنین به دلیل نداشتن سقف، قابل توجه است و به شما امکان می‌دهد که هنگام قرار گرفتن در آسانسور دیدی 360 درجه برای مشاهده منظره داشته باشید.

لاسردا، برزیل

10. لاسردا، برزیل

این اثر زیبای معماری سبک دکو در سال 1837 ساخته شده است. این اولین آسانسورساخته شده در برزیل بود و امروزه نیز فعال است و رفتن به طبقات فوقانی ساختمان‌ها در شهر بندری باهیا را میسر می‌کند. این آسانسور از نظر ارتفاع نسبتاً کوچک است و فقط 10 متر بلندی آن است. اما هنگامی که طراحی زیبای آن را در کنار بناها و مجسمه‌های تاریخی قابل مشاهده از آن و منظره شگفت‌انگیز اقیانوس اطلس قرار دهید، قطعا ارزش یک بار امتحان کردن را دارد.

7 مورد از سریع ترین آسانسورهای جهان در سال 2021

برخی از سریع ترین آسانسورهای جهان قادر به دستیابی به سرعت‌هایی تا 70 کیلومتر بر ساعت و بیشتر هستند. این آسانسورها در برخی از بلندترین ساختمان‌های جهان نصب شده‌اند و قابل ذکر است که هفت مورد از هشت آسانسور سریع جهان در آسیا قرار دارند. اعتقاد بر این است که تا کنون، 40 درصد از آسانسورهای جهان در آسیا نصب شده‌اند. افزایش سرعت جابجایی آسانسور برای دستیابی به مقام سریع ترین آسانسور جهان معمولا هدفی بیش از حمل و نقل افراد و کالاها در طبقات مختلف دارد و می‌تواند به عنوان شاخصه‌ای برای نشان دادن پرستیژ مالک آن ساختمان نیز تلقی شود.

 

بد نیست بدانید: بازسازی آسانسور یعنی چه؟ چقدر هزینه دارد و چگونه انجام می‌شود؟

برج شانگهای، چین

1. برج شانگهای، چین

واحد OB-3 برج شانگهای دومین ساختمان بلند جهان است و آسانسور آن موسوم به NexWay قادر به حرکت با سرعت 74 کیلومتر بر ساعت است. این آسانسور که در 7 ژوئیه 2016 آغاز به کار کرد توسط شرکت میتسوبیشی ژاپن تولید شده و 121 طبقه برج 632 متری را در 53 ثانیه طی می‌کند؛ معادل 20.5 متر بر ثانیه.

 

بد نیست بدانید: مهمترین مزایای آسانسور بدون موتورخانه یا روملس (MRL) کدامند؟

برج جهانی لوته، سئول

2. برج جهانی لوته، سئول

جایگاه دوم رکورد سریع ترین آسانسور جهان به برج جهانی لوته در سئول، پایتخت کره جنوبی اختصاص دارد. ارتفاع این برج 555 متر است. آسانسور دو طبقه واقع در این برج که اسکای شاتل نام دارد و 496 متر ارتفاع آن است، طی همکاری مشترک برج جهانی لوته و شرکت آسانسور اوتیس ساخته شده است. این آسانسور قادر است تنها در یک دقیقه از زیرزمین به طبقه 121 برود؛ با سرعتی معادل 10 متر بر ثانیه.

تایپه 101، تایوان

3. تایپه 101، تایوان

این ساختمان 508 متر طول دارد و هر کدام از دو آسانسور فوق پرسرعت ساخت توشیبای به کار رفته در آن تقریباً 1.5 میلیارد پوند خرج برداشته است. این آسانسورها که توانایی دستیابی به سرعت 61 کیلومتر بر ساعت را دارند، طی 30 ثانیه بسیاری از طبقات را از پایین به بالا طی می‌کنند.

 

بد نیست بدانید: دلایل صدا دادن آسانسور؛ برای کاهش صدای آسانسور چه کار کنیم؟

برج یوکوهاما، ژاپن

4. برج یوکوهاما، ژاپن

این برج واقع در کشور ژاپن 296 متر ارتفاع  و در مجموع 79 آسانسور دارد. یکی از این آسانسورها از نوع فوق پرسرعت است که قادر است به حداکثر سرعت 45 کیلومتر در ساعت برسد. با استفاده از این آسانسور تنها 24 ثانیه طول می‌کشد تا به بالای ساختمان بروید. سازنده این آسانسور نیز شرکت میتسوبیشی است.

ساختمان سان شاین 60 توکیو، ژاپن

5. ساختمان سان شاین 60 توکیو، ژاپن

این آسانسور نیز توسط شرکت میتسوبیشی تولید شده است و در ساختمان 240 متری سان شاین 60 توکیو قرار دارد. حداکثر سرعت آن 35 کیلومتر بر ساعت است و 24 ثانیه طول می‌کشد تا آسانسور از زمین به سقف برسد. در صورت صاف بودن هوا بازدیدکنندگان می‌توانند از بالای ساختمان تا فاصله 62 مایلی را ببینند.

مرکز جان هنکاک شیکاگو، ایالات متحده آمریکا

6. مرکز جان هنکاک شیکاگو، ایالات متحده آمریکا

این آسانسور ساخت اوتیس واقع در مرکز جان هنکاک با حداکثر سرعت 33 کیلومتر بر ساعت قادر است در 38 ثانیه از زمین به آخرین طبقه برسد و رتبه ششم سریع ترین آسانسور جهان را به خود اختصاص داده است. این مرکز 457 متر طول دارد و اگر بازدیدکنندگان نخواهند از آسانسور استفاده کنند باید 1632 پله را بالا بروند تا به طبقه نهایی برسند.

 

بد نیست بدانید: تاریخچه آسانسور در جهان و قدمت آسانسور در ایران

برج جین مائو شانگهای، چین

7. برج جین مائو شانگهای، چین

آسانسور موجود در این برج قادر است به سرعت 32 کیلومتر در ساعت برسد. این برج 421 متر طول دارد و با استفاده از آسانسور آن تنها در 46 ثانیه می‌توانید از زمین به سقف آن برسید. سازنده این آساسور نیز میتسوبیشی است که در رتبه هفتم سریع ترین آسانسور جهان قرار دارد.

[sc_fs_faq html=”true” headline=”h3″ img=”” question=”سریع ترین و عجیب ترین آسانسور جهان 2021؟” img_alt=”” css_class=””] در این مطلب به طور کامل در مورد سریع ترین و عجیب ترین آسانسور جهان 2021 بحث شده است. [/sc_fs_faq]

سخن پایانی

شاید برای کاربران عادی فرق چندانی نداشته باشند که با سریع ترین آسانسور جهان و یا عجیب ترین آسانسور دنیا در حال رفت و آمد هستند یا خیر. اما برخی شرکت‌ها با اجرای چنین طرح‌های بلندپروازانه‌ای اهداف متفاوتی را دنبال می‌کنند. آسانسور جزو اجزای جدانشدنی بسیاری از ساختمان‌های مدرن است اما داشتن یک نوع خارق‌العاده و یا فوق سریع آن می‌تواند علاوه بر کارآمدی و زیبایی، جنبه تبلیغی نیز برای شرکت استفاده کننده داشته باشد و به برندسازی شرکت در سطح محلی، ملی یا جهانی کمک شایانی کند.

تماس تلفنی

5/5 - (2 امتیاز)